Фото без опису


     12 квітня 2019 року в міській раді під головуванням міського голови Масюженка В.А. відбувся сход громадян – мешканців багатоквартирних будинків м. Сіверська та керівників житлово-комунальних підприємств.

    Питання, яке розглядалося на сході громадян – реформа у сфері житлової політики, виконання Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та нове у Законі України  «Про житлово-комунальні послуги».

    Начальником відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та розвитку інфраструктури виконкому міської ради Вороніною Н.В. було доведено інформацію про форми управління в багатоквартирних будинках, які мають співвласники цих будинків обрати, про порядок прийняття рішення про управління будинком та про укладання договорів з майбутніми управителями, яких вони оберуть.

Основні форми управління, які запропоновані співвласникам будинків Законом:

  1. Створення ОСББ (організація співвласників багатоквартирним будинком);
  2. Управління будинком самостійно;
  3. Передача функцій управління будинком управляючій компанії.

   Були надані відповіді на питання присутніх: яким чином надаватимуться послуги управляючими компаніями, як формуватимуться тарифи на утримання будинків, як вирішуватимуться питання поточних  та капітальних ремонтів будинків тощо.