Фото без опису


Звіт про проведення геокешингу в ДНЗ №1 «Сонечко»

Сіверської міської ради

        Колектив ДНЗ №1 «Сонечко» Сіверської міської ради  20 вересня 2018 року  разом із вихованцями  взяли  участь у геокешингу   «Земля-наша спільна домівка». Це своєрідна гра для пізнання світу, дослідження планети з використанням GPS навігаторів. Туристична гра  відбувалася  на території дитячого садочка.

Метою проведення було:

  • розвивати у дітей цілісне сприймання природи, стійкий інтерес до об’єктів природи, природоохоронні переконання;
  • формувати елементарні уявлення дітей про планету Земля як наш спільний Дім;
  • довести до свідомості дітей, що наша планета – живий організм на якій спільно мешкають люди, тварини, ростуть рослини;
  •  продовжувати вчити дітей встановлювати взаємозв’язок між об’єктами живої та неживої природи;
  • виховувати бережне ставлення до природи, потребу допомагати природі, оберігати її.

         Діти не просто виконували цікаві завдання екологічного, фізичного, краєзнавчого  спрямування, але й відчули себе частинкою  цілого  Всесвіту.

         В цьому їм допомагала Чарівниця Осінь, яка принесла їм карту подорожі. Діти потрапили по карті на зупинку «Скарби землі», де знайшли чарівний віночок  який складався з загадок,  вікторини про рослинні символи України, та закріпили назви квітів які ростуть на квітнику дитячого садочка.

         Діти мандрували різними перешкодами та потрапили у чарівний ліс, де зустріли ведмедика та лисичку. Вихованці ознайомились з  мешканцями нашого рідного краю за допомогою ілюстрацій. А веселі лисичка та ведмедик запропонували дітям провести розминку з осінніми листочками.В кінці подорожі Чарівниця  Осінь підвела дітей до висновку, що Земля-наша спільна домівка.

Природа нам – як рідний дім

Вона, усім як мати.

Щоб лад завжди був в домі тім,

Про неї треба дбати!