Фото без опису 


«Пам'ять... Вона жива. Вона живе в старих світлинах, в пожовклих листах, в свіжих квітах на братських могилах загиблих солдат. Пам'ять живе в піснях та фільмах про війну.  Це живе дихання пам'яті ми відчуваємо повсякчас, а по особливому сьогодні, в день коли буяє весна. День коли ми згадуємо, якою ціною дістався він нашому народові...»

9 травня в Парку Перемоги міста Сіверська  відбувся урочистий мітинг, присвячений 73-й річниці Дня Перемоги у Другій світовій війні, у якому взяли участь керівники міста та району, представники структурних підрозділів виконкому міської ради, депутати міської ради, колективи  підприємств, організацій, установ міста, ветерани війни, Збройні сили України, члени громадських організацій, учнівська та студентська молодь. Сотні жителів міста прийшли вшанувати священну пам’ять героїв, що полягли на фронтах світової війни та висловити повагу і шану ветеранам, які здобували Перемогу в боротьбі з нацизмом.

З привітаннями та словами подяки до ветеранів, учасників Другої Світової війни за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу у війні з небезпечним супротивником звернувся голова Сіверської міської ради – Василь Анатолійович Масюженко та відкрив мітинг.

Із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни, словами подяки до ветеранів Другої світової війни звернувся голова Бахмутської районної ради – Євген Юрійович Пластун, який відзначив «Всім хто боровся за наше майбутнє – низький уклін, а тим кого немає з нами – вічна пам’ять від кожного з нас, пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, яку ми з вами повинні нести через віки»

Лунали побажання ветеранам довгих років життя, міцного здоров’я, незламності духу, щастя у родинному колі, достатку, віри і впевненості у завтрашньому дні від  Почесного громадянина міста Сіверська – Олександра Арсентійовича Лисенка,  заступника командира дивізіона з морально-психологічного забезпечення - майора  Максима Анатолійовича Виннича, заступник командира групи матеріального забезпечення з морально-психологічного забезпечення- молодшого  лейтенанта  Тараса Івановича Євтушенко.

Учасники художньої самодіяльності порадували присутніх піснями про війну та тематичними танцювальними експозиціями.

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Тож необхідно завжди пам’ятати про те, якою важкою ціною далася ця перемога.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанувала тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

По завершенню урочистого мітингу-реквієму настоятель Свято-Покровського храму  протоієрей Георгій  відправив панихиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.

Квіти, вінки, гірлянди… Ветерани, жителі, діти - всі йшли до меморіалу та Вічного Вогню, віддати свою шану загиблим.

А заради миру малеча випустила в небо повітряні кульки, як символ пам'яті.

Після закінчення концерту наших дорогих ветеранів та всіх присутніх на святі чекала запашна солдатська каша.