На виконання рішення виконкому міської ради від 27.03.2018 «Про підготовку території Сіверської міської ради до весняно-літнього періоду 2018 року», з  метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища в дошкільному навчальному закладі №1 «Сонечко» Сіверської міської ради  було проведено місячник озеленення та благоустрою і День довкілля 21.04.2018 року.

Екологічне виховання молодого покоління сьогодні є надзвичайно актуальним. Тому завданням нашого дитячого садочку є виховання в кожного дошкільника свідомого ставлення до природи, почуття відповідальності за довкілля, як загальнолюдську цінність.

Заходи проводилися згідно плану. 21.04.2018 року проведено міський  суботник.

Були впорядковані, приведені до належного естетичного та санітарного стану  територія закладу, спортивні майданчики ДНЗ та прилегла територія. Висаджено багаторічні кущі та квіти. В процесі озеленення території закладу  брав участь педагогічний колектив та діти.

Озеленення навчальних закладів відіграє важливу роль у вихованні підростаючого покоління, розвиває в дітей почуття дбайливого ставлення до природи ,активізує пізнавальну, творчу та просвітницьку діяльність дошкільників.

Вихователями  ДНЗ  були проведені заняття  на тему: «Природо, ти – наш другий дім»,«Будь природі другом»  у ході яких діти та вихователі  обговорювали екологічні проблеми нашого міста, висловлювали свої думки щодо забруднення та покращення екологічного стану міста.

Найдієвішою формою у вихованні дітей  є залучення їх до різноманітних масових заходів: конкурсів, змагань,акцій тощо.

Діти та вихователі ДНЗ  взяли участь у акції “Посади деревце!”. На території закладу було висаджено сад з фруктових дерев – 20 шт.

Вихованці при допомозі і підтримці батьків взяли участь у акції  «Пташиний будиночок», «Годівничка». Найактивнішу участь взяли вихованці ІІ логопедичної групи та І логопедичної групи , які виготовили 1 пташиний будиночок та 3 годівнички для наших пернатих друзів.