Фото без опису 


Інформація

про хід проведення Дня цивільного захисту

в ДНЗ яслах – садку №1 «Сонечко» Сіверської міської ради

відповідно до наказу  відділу освіти №102 від 13 березня 2018 року 16 квітня 2018 року був проведений День цивільного захисту. Для цього було сплановано і проведено ряд заходів:

До участі у проведенні Дня цивільного захисту залучено:

  • Керівний і командний склад закладу –3  особи;
  • Особовий склад  ЦЗ – 1 особа.
  •  Склад цивільного захисту ДНЗ – 23 особи та дітей дошкільного віку – 58 осіб.
  1. Розроблено план підготовки і проведення Дня цивільного захисту в ДНЗ (до 12.04.2018 р.).
  2. Відпрацьовано план евакуації із приміщень всіх працівників і дітей при оголошенні надзвичайної ситуації ( 23  дорослих та 58  дітей) – 16.04.2018 р.
  3. Проведені інструктажі з питань безпеки життєдіяльності з усіма учасниками напередодні Дня цивільного захисту (13.04.2018 р.).
  4. Проведена виставка малюнків «Безпечна поведінка дітей та дорослих» серед вихованців середніх та старших груп (18.04.2018 р.).
  5. Проведений ляльковий театр  для дітей молодшого та старшого дошкільного віку «Сірники дітям не іграшка» (18.04.2012р.).
  6. Серед працівників закладу був проведений «Брейн – ринг» для визначення рівня знань з Цивільного захисту (17.04.2018 р.).

Аналіз проведення Тижня безпеки життєдіяльності

«Безпека у твоєму житті» в ДНЗ №1 «Сонечко» Сіверської міської ради

    Згідно розпорядження Кабінету міністрів України від 11 січня 2017 року №9-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2017 рік», відповідно до наказу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства освіти і науки України від 26 квітня 2013 року№193/470 «Про проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах», та з метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи з населенням щодо запобігання травматизму в навчально-виховному процесі й побутового характеру, виховання поважного ставлення до безпеки дитини, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підняття рівня інформаційно - просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу, було проведено з 16.04.2018 р. по 20.04.2018 р. тиждень безпеки життєдіяльності в дошкільному закладі.

     Протягом «Тижня безпеки життєдіяльності дитини», в роботі з дітьми вирішувались такі завдання:

  • формування знань про правила особистої безпеки;
  • правила пожежної безпеки;
  • правила поведінки з незнайомими людьми;
  • правила поведінки на вулиці;
  • виховання обережності.

В рамках тижня безпеки життєдіяльності було проведено такі заходи:

Бесіди : «Я йду до дитячого садка», «Мої друзі кіт та собака», «Що таке здоров’я», «Небезпечні речі».

Дидактичні ігри «Відгадай за описом», «Свої-чужі», «Добре-погано», «Можна - не можна», «Небезпечні ігри в руках дитини», «Кожній речі-своє місце», «Що зайве».

Рухливі ігри «Знайди свій знак», «Кольорові автомобілі», « Їстівне- не їстівне »

Заняття «Подорож у місто небезпек», «Квітка вогню», «Мандрівка до країни Вітамінії », «Безпека при поводжені з тваринами».

Бесіди - консультації для батьків: «Профілактика дитячого травматизму», «Особиста безпека дитини».

Проведені лялькові вистави за казками  «Вовк і козенята», «Сірники дітям не іграшка».