З 01.03.18 р по 07.03.2018 р. в дошкільному навчальному закладі №1 «Сонечко» був проведений тиждень пам’яті Т.Г.Шевченко, з метою розширення та закріплення знань дітей про творчість та життя великого поета, прищеплювання  любові  до творів видатного поета, виховання морально-духовних цінностей.

У тижні пам’яті Т.Г.Шевченко брали участь усі групи даного дошкільного навчального закладу. Були використані різні форми організації дитячої життєдіяльності: читання та вивчення з дітьми творів сина українського народу Т.Г.Шевченко, проведення тематичних занять по ознайомленню з творчістю та життям відомого поета, організація дидактичних ігор, розгляд ілюстрацій до вивчених творів.

Вихователі при написанні тижневих планів врахували тиждень пам’яті Т.Г.Шевченко, відповідно підбирали наочний, ілюстративний і демонстративний матеріали. Теоретичний матеріал відповідав вимогам Базового компоненту, а саме був науковим, логічним, послідовним та доступним для дітей усіх вікових категорій.

Ознайомлення дітей з творчістю Тараса Шевченка.

Розповідь про письменника, його дитинство. Бесіда «Тарас Шевченко – поет»

В ІІ логопедичній групі проведено заняття на тему: Т.Г. Шевченко – співець краси рідного краю.

Читання вихователем різновікової групи  творів видатного письменника Т. Г. Шевченка. Бесіда з дітьми за змістом прочитаного.

Проведено конкурс на краще декламування вірша Т.Г.Шевченко

«Садок вишневий коло хати».

Бесіда з дітьми старшого дошкільного віку  «Т.Г Шевченко – український поет, письменник, художник»

Основні завдання тижня «Тарас Шевченко в наших маленьких серцях!» було досягнуто завдяки співпраці вихованців і педагогів.