Особливою подією для жителів Сіверської об’єднаної територіальної громади  стало святкування 90 – річчя Сіверської  ЗОШ  І - ІІІ ступенів № 1, яке відбулося 27 жовтня 2017 року.

          Це не звичайний ювілей, а ювілей домівки поколінь: одні навчали, інші навчались. І так за днями дні, за роками роки, за десятиріччями десятиріччя…

          Школа, насамперед, - це дух, пам'ять, традиції, наступність поколінь. Зі стін школи вийшли сотні талановитих випускників, які, можливо, не всі стали дуже відомими, але немає сумніву в тому, що вихованці школи стали добрими, духовно багатими людьми, які понесли у світ, посіяні тут в їх душі зерна любові до всього рідного.

        Свято об’єднало всіх: випускників різних років, учнів, батьків, колег та всіх, хто за стільки років став щирим прихильником школи. 
         У ювілейний день колектив школи почув на свою адресу теплі слова від секретаря Сіверської міської ради Бондаревського Р.П., який щиро привітав учнів та вчителів на чолі з директором Подоляк Т.С. та подякував педагогічним працівникам школи за тепло своїх сердець, які вони віддають дітям не просячи нічого взамін.

  За роки свого існування школа здобула заслужений авторитет у районі та  виховала безліч гідних учнів, результат успішного навчання яких – призові місця на олімпіадах та конкурсах.

       Урочисто відбулося відкриття капсули майбутнім поколінням, закладеної в 1967 році. Випускникам 2017-2018 навчальному році прозвучали вітальні слова і наказ. А випускники 2017 року заклали нову капсулу-послання наступним поколінням строком на 20 років.

      Увесь концерт був наскрізь пронизаний теплими і щирими словами на адресу тих, хто творив історію школи, навчав і виховував в її стінах кілька поколінь, вчить і вчиться тут зараз, розбудовує і розвиває цей навчальний заклад. Словом, без уваги не обійшовся жоден винуватець свята.

      Школярі славили школу-ювілярку у піснях, танцях та художніх номерах. Музичні композиції линули від учнів школи, від вчителів, які колись і самі пішли у доросле життя зі стін цього навчального закладу, а нині трудяться тут вже на освітянській ниві.

     Сподіваємось, що чуття єдиної родини ми пронесемо ще багато років і передамо у спадок майбутнім поколінням учнів нашої рідної школи!