Фото без опису 


День народження – це завжди свято і для людини, і для міста. Сьогодні 16 вересня місто Сіверськ святкує своє 446 – и річчя. Навіть для міста така дата дуже серйозна та солідна. Місто Сіверськ має велику історію та надбання, а у цьому році Сіверськ став центром міської об’єднаної територіальної громади, що є новим етапом у його розвитку.

Як і будь-яку історію, історію Сіверська роблять його люди – мешканці міста. Тому свято розпочалося з урочистого моменту – привітання тих, чия діяльність та праця стала неоціненним внеском у соціально-економічний розвиток міста.

Голова міської ради Масюженко Василь Анатолійович привітав жителів громади зі святом та нагородив найкращих. Так звання Почесного громадянина з врученням нагрудного знаку було присвоєно Лисенку Олександру Арсентійовичу, який протягом 5 - ти виборчих строків очолював міську раду, саме  в цей період в місті розширилося житлове та дорожнє будівництво, розпочата газифікація приватного сектора, виконувались роботи щодо благоустрою міста. 

Усе нагородження було розбито на номінації, в яких відмічені кращі працівники освіти, культури, медицини, спорту та інших сфер. Також поздоровлення приймали 36 новонароджених та  3 - и сімейні пари, які відсвяткували 60 років спільного життя. Грамотами нагороджені організації та люди, які займаються благодійництвом та громадською діяльністю. Під час привітання було відмічено ветеранів, які є прикладом мужності, працьовитості та стійкості духу, а в номінації «Надія міста» звучали імена найкращих представників молоді.

Зі словами привітання та подарунками до мешканців Сіверська звернулися присутні гості. Голова Бахмутської районної ради Євген Пластун привітав городян з Днем міста, побажав миру, процвітання, нагородив Почесними грамотами найкращих та подарував міській раді акустичну колонку, яка стане у нагоді при проведенні міських заходів та сесій ради. Також від імені Бахмутської районної ради вручено приз – професійний фотоапарат переможцю фотоконкурсу «Мій Бахмутський край» - Тимчак Юлії.

Зі святкової сцени прозвучало  багато теплих слів та висловлено щирих побажань.

День міста супроводжувався культурними заходами: виступами вихованців дитячих садків, солістів будинку культури та яскравою дискотекою. У якості подарунка були виступи гурту «Забава» м. Лиман та переможця конкурсу «Х-ФАКТОР».

Для усіх присутніх було організовано частування «полевою кухнею», а дітлахи мали можливість покататися на атракціонах та безкоштовно поласувати морозивом. Також при підтримці голови Бахмутської районної ради була проведена безпрограшна лотерея, головним призом якої був телевізор, а кошти від якої були направлені до Сіверської філії КУ «Бахмутський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

Свято вдалося на славу, городяни та гості міста відпочили із великим задоволенням.